“Λαογραφικού Μουσείου Καλλιμασιάς συνέχεια…”

Λαογραφικού Μουσείου Καλλιμασιάς συνέχεια…

Η επίσκεψη στο μουσείο δεν ήταν μια απλή περιήγηση για τους μαθητές του Α3, οι οποίοι είχαν τραβήξει φωτογραφίες από τα εκθέματα που τους εντυπωσίασαν και μεταφέροντας την εμπειρία τους στην τάξη, ανέπτυξαν τη δημιουργικότητα και τις γλωσσικές τους δεξιότητες με μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα.  

Με τη χρήση της εφαρμογής Crossword Labs, και με τη βοήθεια της φιλολόγου τους, κ. Ειρήνης Φραγκάκη, δημιούργησαν ένα σταυρόλεξο με ορισμούς που αντλούνται από τα εκθέματα που τους εντυπωσίασαν. Αυτή η δημιουργική διαδικασία τους βοήθησε να συνδέσουν την εμπειρία τους στο μουσείο με την 6η Ενότητα του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, που σχετίζεται με τα μουσεία. 

Με ενθουσιασμό μοιραζόμαστε μαζί σας αυτό το σταυρόλεξο!!!

” Ένα μήνυμα για την ειρήνη “

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και με αφορμή το κείμενο του Γιάννη Μαγκλή “Γιατί;”, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Β3 τμήματος με τον εκπαιδευτικό κ. Γιώργο Σφήκα, θέλησαν να στείλουν με το δικό τους τρόπο ένα μήνυμα κατά του πολέμου και υπέρ της ειρήνης! Με εικόνες που συγκέντρωσαν από το διαδίκτυο και διάφορα έντυπα δημιούργησαν ένα υπέροχο κολάζ και δίνοντας τα χέρια σχημάτισαν με τα σώματά τους το σήμα της ειρήνης! Συγχαρητήρια, παιδιά, για την πολύ ωραία πρωτοβουλία σας και για την ευαισθησία που επιδείξατε!!! 

Ευχόμαστε να είστε και ευαίσθητοι αυριανοί πολίτες!!!

“Παιχνιδοκεντρική Μάθηση από το Γ2”

Η χρήση του Game Based Learning (GBL), δηλαδή του μαθήματος που βασίζεται σε παιχνίδια, έχει αναδειχθεί ως μια από τις πιο αποτελεσματικές και διασκεδαστικές μεθόδους εκπαίδευσης, συνδυάζοντας την μάθηση με τον παιχνιδοκεντρικό χαρακτήρα, παρέχοντας στους μαθητές ένα διαδραστικό και ενδιαφέρον περιβάλλον!

Σε αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές του Γ2, αφού ενημερώθηκαν από την εκπαιδευτικό τους, Ειρήνη Φραγκάκη για την πλατφόρμα Wordwall και τον τρόπο λειτουργίας της, δημιούργησαν ένα κουίζ για το μάθημα της Ιστορίας (Ενότητα 27:  Το κίνημα στο Γουδί). Μόνοι τους έφτιαξαν ερωτήσεις, προτείνοντας πιθανές απαντήσεις και επέλεξαν φωτογραφικό υλικό! Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο:

και να κάνετε το κουίζ, τεστάροντας παράλληλα τις γνώσεις σας! Άραγε, σε ποια θέση θα τερματίσετε;

“Πολυτροπικά κείμενα από το Α3”

Με χαρά και υπερηφάνεια παρουσιάζουμε τα πολυτροπικά κείμενα που δημιουργήθηκαν από μαθητές/τριες του Α3, έχοντας εργαστεί ομαδοσυνεργατικά.

Τα πολυτροπικά κείμενα δεν είναι απλά κείμενα. Είναι αποτέλεσμα φαντασίας και έρευνας και καθένα τους διηγείται μια μοναδική ιστορία, ένα μοναδικό μήνυμα που αντανακλά απόψεις και ανησυχίες των μαθητών μας για τον κόσμο γύρω τους.

Η αξία της ομαδικής εργασίας είναι ανεκτίμητη, καθώς μέσω αυτής οι μαθητές ανακαλύπτουν τη σημασία της αλληλοσυμπλήρωσης, της ανοιχτής επικοινωνίας και της αμοιβαίας και σεβαστής αξιολόγησης. Καθώς συνεργάζονται, μαθαίνουν να ακούν τις απόψεις των άλλων και να εκτιμούν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Τα κείμενα δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας (3η Ενότητα), με τη διακριτική καθοδήγηση των Φιλολόγων, Φραγκάκη Ειρήνης και Λαιμοδέτη Ευγενίας.

Απολαύστε το ταξίδι στον κόσμο της δημιουργικότητας και της αυτοέκφρασης, παρακολουθώντας το βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube!

“Το πνεύμα των Χριστουγέννων”

Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι από τους μαθητές του Α3, για να ευχηθούν σε όλους μας “Καλά Χριστούγεννα”!

Μια ιδέα που μας γεννήθηκε καθώς μαθαίναμε για την αφήγηση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και σκεφτήκαμε να πάμε λίγο παραπέρα, δημιουργώντας μια δική μας ψηφιακή αφήγηση!

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο κανάλι μας στο YouTube, ακολουθώντας το σύνδεσμο: