ΔΡΑΣΗ : ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑΣ

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων δεξιοτήτων ασχοληθήκαμε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο Σχολικό Δεκατιανό μας – Υγιεινό ταπεράκι, υπό την επίβλεψη της κ. Σκορδά Δήμητρας. Δεν αναφερθήκαμε μόνο στο σχολικό μας γεύμα ως μαθητές, στον τρόπο προμήθειάς του, στο σκεύος ή τη συσκευασία μεταφοράς του αλλά μιλήσαμε και για την ποιότητα και την εγγύτητα των υλικών και εισχωρήσαμε και σε βαθύτερες έννοιες όπως αυτές του ανθρακικού και υδατικού αποτυπώματος καθώς και την επιρροή του σχολικού δεκατιανού μας στην κλιματική αλλαγή. Στόχος μας αποτέλεσε επίσης η υιοθέτηση καλών πρακτικών όπως αυτή της αποφυγής του αλουμινόχαρτου αλλά και της πλαστικής μεμβράνης με την αντικατάστασή τους από κατάλληλο δοχείο τροφίμων. Ξεδιαλύναμε τις έννοιες της ανακύκλωσης των διαφόρων υλικών αλλά και της κομποστοποίησης όπου πραγματικά κάναμε τη χρήση όλων των κάδων αυτών που φρόντισε η διεύθυνση του σχολείου μας να υπάρχουν στον αύλειο χώρο του. Δημιουργήσαμε πολλά παιχνίδια ,κάναμε παντομίμα, φιλοτεχνήσαμε αφίσες μας χρησιμοποιώντας το υποστηρικτικό υλικό του ΚΠΕ Αρναίας που πραγματικά ήταν πλέον κατατοπιστικό.

 Επίσης ένας μαθητής μας  δημιούργησε και ποίημα που εμπνεύστηκε από όλη αυτή την προσπάθειά  μας

Για να ολοκληρώσουμε αυτό το ταξίδι μας οργανώσαμε την  ‘’ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑΣ’’ ,όπου όλοι οι μαθητές (περίπου 70) την ημέρα εκείνη είχαν φέρει φρούτα στα ταπεράκια τους και τα εκθέσαμε στην αίθουσα της τεχνολογίας. Κάναμε διαγωνισμό για το ποιος έχει το ’’ καλύτερο’’ , φυσικά όλα ήταν άνευ συναγωνισμού, το διασκέδασαν, βγάλαμε τις φωτογραφίες μας και στο τέλος τα φρουτάκια φαγώθηκαν μαζεύοντας τις φλούδες για την κομποστοποίηση…..

Σε όλα τα παιδιά άρεσε το moto: ‘’ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ ,ΠΑΝΤΑ ΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ’’ το οποίο και ζωγράφισαν μόνοι τους με πολλή χαρά για να φωτογραφηθούν με αυτό…

Όλο το υλικό το οποίο δημιούργησαν τα παιδιά το συγκεντρώσαμε σε ένα Powerpoint το οποίο το παρουσιάσαμε με αντιπροσωπεία των μαθητών μας στο ‘’Ομήρειο ‘’ πνευματικό κέντρο της Χίου.