“Δειγματική Διδασκαλία – Νεοελληνική Γλώσσα – Α’ Γυμνασίου”

Σήμερα, 27 Μαρτίου, που έχει καθιερωθεί από το 1961 ως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, οι μαθητές του Α3 του 2ου Γυμνασίου Χίου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δειγματική διδασκαλία στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Επίκεντρο της διδασκαλίας ήταν το θέατρο και τα είδη του, σε συνδυασμό με την Ενότητα 5 του σχολικού βιβλίου της Νεοελληνικής Γλώσσας. Η δειγματική διδασκαλία  πραγματοποιήθηκε από την φιλόλογο Ειρήνη Φραγκάκη και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό οι υπόλοιποι φιλόλογοι του σχολείου μας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την έννοια του θεάτρου, τα διάφορα είδη του, καθώς και την έννοια και τη σημασία του σεναρίου για την παραγωγή μιας θεατρικής παράστασης. Μέσα από δραστηριότητες ομαδικής εργασίας (ομαδοσυνεργατική), οι μαθητές ανέπτυξαν τη δημιουργικότητά τους και διαμόρφωσαν σενάρια που θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και ανάλυσης για το επόμενο μάθημα.

Ακολούθησε συζήτηση ανατροφοδότησης μεταξύ των φιλολόγων, η οποία αποτέλεσε μια ευπρόσδεκτη ευκαιρία αξιολόγησης  της δειγματικής διδασκαλίας και προσφοράς ποιοτικών σχολίων και βελτιωτικών παρατηρήσεων.