“Δράσεις από το Κέντρο Υγείας”

Το διήμερο 4-5/4/2024 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας δράσεις (ενημερώσεις και βιωματικές) από το Κέντρο Υγείας Χίου. Οι δράσεις οργανώθηκαν στο πλαίσιο της Αξιολόγησης Σχολικών Μονάδων και του άξονα «Σχέσεις μαθητών/τριών».

Συγκεκριμένα οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου παρακολούθησαν την Πέμπτη το πρόγραμμα με τίτλο «Άσκηση – Δραστηριότητες – Παιχνίδι στη ζωή του Παιδιού και του Εφήβου».   Ειδικότερα, το παιχνίδι αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τρόπους έκφρασης και ανάπτυξης, ενισχύοντας την δημιουργικότητα, την φαντασία, την αυτοπεποίθηση, διευκολύνοντας  παράλληλα τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Ως εκ τούτου, η αξία του παιχνιδιού εκτείνεται πέρα από την απλή ψυχαγωγία σε μέσο που συμβάλλει στην ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων, την ενίσχυση της συνεργατικότητας και την εμπέδωση των σχέσεων.

Οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου παρακολούθησαν την Παρασκευή το πρόγραμμα με τίτλο «Βιώνω τα συναισθήματά μου». Απώτερος στόχος του προγράμματος ήταν η ενίσχυση      επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών, η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης τους και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ τους και συνδέεται στενά με τις σχέσεις μαθητών/τριών, βοηθώντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και διαδικασιών που είναι θεμελιώδους σημασίας για την καλή και υγιή επικοινωνία και συνεργασία τους.

Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Υγείας Χίου και ειδικότερα την κ. Παππά Ωραιάνθη (Επισκέπτρια Υγείας) και την κ. Μαυρέλου Γαρυφαλλιά (Εργοθεραπεύτρια) για τις τόσο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους και την αμεσότητά τους προς τους μαθητές μας.