2o Γυμνάσιο Χίου – Λιβάνειο

2o Γυμνάσιο Χίου – Λιβάνειο

“Σχολική Διαμεσολάβηση”

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, διαδικτυακή ενημέρωση  των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών της Α και Β Γυμνασίου, σχετικά με το πρόγραμμα της Σχολικής Διαμεσολάβησης, το οποίο υλοποιείται από φέτος στο σχολείο μας, με σκοπό «να μείνει». Υπεύθυνες του προγράμματος είναι οι φιλόλογοι κκ. Βάσω Ζύμαρη και Ειρήνη Φραγκάκη.

Η διαμεσολάβηση είναι μια διαδικασία με την οποία οι μαθητές, με τη βοήθεια του διαμεσολαβητή, θα επιλύουν τις μεταξύ τους μικροδιαφορές και τσακωμούς, με ειρηνικό τρόπο, χωρίς την παρέμβαση των εκπαιδευτικών. Το πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με πολύ θετικά αποτελέσματα, ενώ στην Ελλάδα εφαρμόζεται ήδη σε αρκετά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να αποκτήσουν δεξιότητες ακρόασης, ενσυναίσθησης και ειρηνικής επίλυσης των διαφορών τους, εφόδια που θα τους φανούν χρήσιμα όχι μόνο στην εντός σχολείου ζωή τους αλλά και έξω και μετά από αυτήν.

Η εν λόγω ενημέρωση παρείχε πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία και τους στόχους του προγράμματος, ενώ ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία εκφράστηκαν απορίες, σχόλια, προβληματισμοί και απόψεις για το πρόγραμμα.

Ως σύλλογος διδασκόντων είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό το πρόγραμμα θα συμβάλει στην ενίσχυση των σχολικών μας σχέσεων και στη δημιουργία ενός πιο θετικού περιβάλλοντος μάθησης για όλους τους μαθητές.

Ευχαριστούμε τους γονείς/κηδεμόνες τόσο για την συμμετοχή τους στην ενημέρωση όσο και για την στήριξή τους και δεσμευόμαστε να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε ώστε να λειτουργήσει σωστά και αποδοτικά το πρόγραμμα.

Σχεδιάζεται ήδη το επόμενο βήμα μας, που είναι η ενημέρωση των μαθητών μας.