“Ημέρα κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού”

Στα πλαίσια της εβδομάδας κατά της σχολικής βίας, με πρωτοβουλία της διευθύντριας του 2ου Γυμνασίου Χίου, κας Μουτάφη Δέσποινας,  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Χίου στο σχολείο μας, την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023. Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών φυσικής αγωγής, Ράπτη  Σοφίας και Κοντού Νίκης, έπαιξαν  boccia και οι καθηγήτριες εικαστικών, Χατζή Κρυστάλλα και Γαροφλου Σμαράγδα καθοδήγησαν τους μαθητές να συνεργαστούν ώστε να δημιουργήσουν από κοινού  ένα συμβολικό ομαδικό έργο χειροτεχνίας.

Στη συνέχεια οι καθηγήτριες μουσικής, Τσαγκάτου Ασπασία και Παπαδοπούλου Θεοδώρα, τραγούδησαν με τους μαθητές τραγούδια κατά του σχολικού εκφοβισμού, όπου συμμετείχε και η Παπαδοπούλου Μαρία, απόφοιτη μαθήτρια του ΕΕΕΕΚ Χίου. 

Στόχος της συνάντησης ήταν η γνωριμία των μαθητών των δύο σχολείων, η ευαισθητοποίησή τους γύρω από ζητήματα σχολικού εκφοβισμού και η ενίσχυση δεξιοτήτων συνεργασίας, αποδοχής και ομαδικότητας μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

 
Ευχαριστούμε θερμά την διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Χίου, κα Βούλγαρη Τζένη καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας. Κυρίως ευχαριστούμε όλους τους μαθητές που ανταποκρίθηκαν με προθυμία, ενθουσιασμό και υπευθυνότητα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε απόσπασμα της επίσκεψης στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://youtu.be/Q3uWGT5XoB8