Εκπαιδευτική επίσκεψη του Α3 τμήματος του 2ου Γυμνασίου Χίου στα ΓΑΚ Αρχεία Νομού Χίου και σε Έκθεση βιβλίων στη Βιβλιοθήκη Κοραής

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 οι μαθητές του τμήματος Α3 του Λιβανείου 2ου Γυμνασίου Χίου επισκέφτηκαν στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας τα ΓΑΚ Αρχεία Νομού Χίου. Εκεί οι μαθητές, με την καθοδήγηση της αναπληρώτριας Προϊσταμένης των Αρχείων και Καθηγήτριας Φιλολογίας κ. Ροδούλας Θέου, ήρθαν σε άμεση επαφή και επεξεργάστηκαν πηγαίο αρχειακό υλικό των Δημοτικών σχολείων της Χίου πριν το 1912. Αυτό βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν το ρόλο και την αξία των ιστορικών πηγών για την άντληση πληροφοριών για το ιστορικό μας παρελθόν.

Στη συνέχεια, τα παιδιά ξεναγήθηκαν από την εκπαιδευτικό αποσπασμένη στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής», κ. Χριστίνα Σπύρου στην έκθεση  βιβλίων με τίτλο: Η Δημοτική Εκπαίδευση πριν την Απελευθέρωση της Χίου το 1912.   Σχολικά βιβλία και έγγραφα της Βιβλιοθήκης «Κοραής» και των Γ.Α.Κ. – Αρχείων Ν. Χίου. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για το πώς λειτουργούσαν τα σχολεία της Χίου τα χρόνια εκείνα, που το νησί κατείχαν οι Οθωμανοί Τούρκοι.

Ευχαριστούμε τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την ξενάγηση.

Την ευθύνη, τέλος, και την οργάνωση της επίσκεψης είχε ο διδάσκων το μάθημα και Θεολόγος Καθηγητής του σχολείου κ. Καρατζάς Κωνσταντίνος (ΠΕ01).

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Α3 τμήματος του 2ου Γυμνασίου Χίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 οι μαθητές του τμήματος Α3 του Λιβανείου 2ου Γυμνασίου Χίου επισκέφτηκαν στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας το Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου. Στα πλούσια και αξιόλογα εκθέματα του Μουσείου ξεναγήθηκαν από την Αρχαιολόγο κ. Τσαρδάκα Δέσποινα, την οποία και ευχαριστούμε πολύ. Καθώς, οι μαθητές στην Α΄ Γυμνασίου διδάσκονται Αρχαία Ιστορία, η επίσκεψη στο Μουσείο τους έδωσε τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την ιστορία της Χίου στα Αρχαία και στα Ρωμαϊκά χρόνια. Την ευθύνη, τέλος, και την οργάνωση της επίσκεψης είχε ο διδάσκων το μάθημα και Θεολόγος Καθηγητής του σχολείου κ. Καρατζάς Κωνσταντίνος (ΠΕ01).

ΨΗΦΙΣΜΑ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΙΟΥ

Στο γραφείο του 2ου Γυμνασίου Χίου σήμερα 17 Μαΐου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ συνήλθε σε συνεδρίαση, ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας του σχολείου κ. Μουτάφη Δέσποινας, ο σύλλογος των καθηγητών.
Ο σύλλογος ασχολήθηκε με το θέμα: «Ενημέρωση του Συλλόγου για απώλεια συναδέλφου».
Αρχικά η κ.Διευθύντρια ενημέρωσε τον Σύλλογο των διδασκόντων για τον αιφνίδιο θάνατο του συναδέλφου Σκουτέλα Σπυρίδωνα, κλάδου ΠΕ040150 (ειδικής αγωγής). Στη συνέχεια πρότεινε, λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας του συγκεκριμένου συναδέλφου απέναντι στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό και να διατεθεί υπέρ των παιδιών του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.
Ο Σύλλογος των καθηγητών αποφασίζει να αποδεχθεί την παραπάνω πρόταση, όπως και να αποστείλει ένα αντίγραφο της πράξης αυτής στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Μετά τη σύνταξή της η πράξη αυτή υπογράφεται ως εξής:
Η Διευθύντρια                  Η υποδιευθύντρια              Οι καθηγητές
Μουτάφη Δέσποινα         Κουζίμπα Μαρία